Persoonsgerichte Aanpak op Zelfzorg Ondersteund

Op zelfzorg ondersteund (ZO), een organisatie die door verschillende verzekeraars is opgezet heeft vandaag een artikel naar aanleiding van een interview met mij gepubliceerd.  Het gaat over hoe persoonsgericht aanpak in de huisartsenpraktijken bij collega`s werkt.

Anna Bruns werkt bij de Federatie Eerstelijnszorg Almelo (FEA) aan het inzetten van persoonsgerichte zorg bij de huisartsen en andere eerstelijnsbehandelaars in de regio. Na een positieve start in 2017 is de nieuwe lichting praktijkondersteuners, huisartsen en doktersassistenten overtuigen van de werkwijze nog best een opgave. Anna Bruns deelt de ervaring en successen uit de regio Almelo.

“In 2013 zijn we begonnen met de eerste pilot met zelfmanagement, in samenwerking met Menzis, de preferente verzekeraar in ons gebied. Drie huisartsenpraktijken deden daaraan mee, ieder met een eigen invulling, en ik begeleidde de professionals destijds door coaching on the job, met name gericht op de gesprekstechniek en attitude. Die pilot kenmerkte zich door ruimte voor eigen invulling en veel wederzijds vertrouwen tussen de praktijken, verzekeraar Menzis en de FEA”, zegt Bruns. “Wel rees na deze pilot de vraag: hoe kunnen we structurele financiering vinden voor zelfmanagement?”……………………..

Het volledige artikel is hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.