Workshop gepersonaliseerde zorg

Coachen naar meer veerkracht en zelfregie

In deze workshop krijg je een goed begrip van wat nu echt bedoelt wordt met gepersonaliseerde  zorg. De deelnemers leren hoe ze het in de praktijk kunnen toepassen. Na de sessie kunnen de deelnemers meteen al gaan experimenteren met de toepassing in de praktijk.  In het programma krijgen de deelnemers handvatten om mensen inzicht te geven in hun gezondheid, door met hen samen te werken en hen te begeleide. Het resultaat is meer veerkracht en zelfregie voor de patiënt.  Voor een uitgebreide toelichting klik          –>   Gepersonaliseerde Zorg

Transactionele Analyse

Communicatie vanuit de ouder-, volwassen- en kindrol

Bij deze cursus krijg je uitleg over de drie verschillende ego-posities uit de transactionele analyse. Je ervaart op een speelse manier hoe de verschillende rollen of posities eruit zien en op elkaar inwerken. Door te schakelen tussen de posities en vooral het herkennen van de verschillende posities is TA een krachtig instrument wat bij de communicatie helpt.  De cursus duurt ongeveer drie uur en is erkend door de vFAS.

Communicatie met kinderen

Handvatten bij de gesprekken met / horen van kinderen

In deze cursus lopen we de verschillende ontwikkelingsfases van het kind door. Bij elke leeftijd hoort een eigen beleving maar ook een bepaalde communicatie. Vanuit mijn achtergrond als supervisor en jeugdverpleegkundige  krijg je handvatten hoe je met kinderen communiceert. Dit is bij het omgaan en horen van kinderen essentieel.  Met praktijkgerichte voorbeelden gaan we zelf aan de slag. De cursus duurt vier uur en is erkend door de vFAS. Deze cursus is bedoeld voor advocaten en iedereen die vaak met kinderen moet communiceren.

Positieve psychologie

Oplossingsgericht werken vanuit de positieve psychologie

Vanuit een  positieve houding en veerkracht de intervisie in. Voortdurend samen op zoek zijn naar waar zit de kracht en de potentie om te groeien. Wat werkt al in de goede richting. Je gaat hierbij niet op zoek naar het belemmerend patroon. Het gaat om condities waarbij mensen tot bloei komen.

( erkend door de vFAS.)

Workshop Kernkwaliteiten

Samen met je teamleden bouwen aan de team-kwaliteitenmuur

Vaardigheden – bijvoorbeeld injecteren – kun je leren. Kwaliteiten heb je al; die horen bij jou. Zo kun je enthousiast, begripvol, zorgzaam, meelevend zijn. Soms schiet je door in je kwaliteit en wordt je kwaliteit ineens een zwakte. Als een collega met ‘verantwoordelijkheidsgevoel’ verandert in een ‘control freak’ kun je daar behoorlijk allergisch op reageren. Dat belemmert de samenwerking en het doel dat je wilt bereiken.

Ter voorbereiding op de workshop gaan de deelnemers met de aangereikte materialen een eigen kernkwadrant leggen. Deze nemen ze mee en samen bouwen we aan de Kwaliteitenmuur. De kwaliteitenmuur helpt een team om meer zicht te krijgen op de kwaliteiten van collega’s en achter een allergie een kwaliteit te leren zien.