Je weet niet hoe het gaat lopen.

Communicatie als sleutel tot gepersonaliseerde zorg!

Vandaag werd me een podcast serie aangeboden genaamd ”Wietske wil het weten”. En dan om precies te zijn “je weet niet hoe het gaat lopen”. Het is een podcast waarin ervaringen in het communiceren met cliënten/patiënten door hulpverleners besproken wordt met GZ psycholoog Maartje van de Heuvel. 

Deze podcast viel me op omdat waar de nadruk op gelegd wordt, exact gepersonaliseerde zorg is! Jezelf als instrument inzetten door aandachtig en oprecht te luisteren naar wat de client/patiënt te vertellen heeft. Je weet nooit hoe het precies gaat lopen in het consult ?

Er wordt gewezen op goede voorbereiding zodat je weet wie er bij je binnen komt. Het maken van contact, zo belangrijk! Het tempo van je gesprek, geduld, stiltes, ruimte geven aan de ander, het komt allemaal voorbij. Tevens hoe dodelijk het gebruiken van vakjargon kan zijn in het contact met de client/patiënt. Mooi ook om te horen dat blunders er mogen zijn. Fouten mag je maken, niemand is perfect! . Het is van belang ze te erkennen en er wat mee te doen.

Ik werd erg blij van deze podcast en daag je uit om ernaar te luisteren.

Wil je nu wat hulp bij het implementeren van gepersonaliseerde zorg in je consult? Schroom dan niet en mail of bel me! Dan kijken we samen wat je leren wilt en wat bij jou situatie past.

Je kunt de podcast hieronder aanklikken:

https://open.spotify.com/episode/39SLFwX6qWxeEkqhjrdKng?si=kxC8u-rFR1SSGBZkP4hW9g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.